Αξιοθέατα

Ταξίδι στο χρόνο!

Εκδρομή στο Ναύπλιο

Υπέροχα αξιοθέατα, σε μία ιστορική πόλη που θα σας χαρίσει μοναδικές εμπειρίες!

Μια από τις πιο όμορφες και ιστορικές πόλεις της Ελλάδας, υπέροχη όλες τις εποχές του χρόνου. Ανακαλύψτε την πρώτη πρωτεύουσα της χώρας, χαθείτε στα σοκάκια της και επισκεφτείτε τα δεκάδες αξιοθέατα. Όπου κι αν κοιτάξετε η νεώτερη ιστορία έχει αφήσει τα σημάδια της και σας προκαλεί να τη γνωρίσετε.

Στο κέντρο της πόλης!

Το Ναύπλιο αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για μία ολιγοήμερη απόδραση, καθώς απέχει από την Αθήνα λιγότερο από δύο ώρες. Η παλιά πόλη είναι γραφική και δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Όλα τα σημαντικά αξιοθέατα βρίσκονται στο κέντρο και μπορείτε να τα επισκεφτείτε περπατώντας, κάνοντας την περιήγηση ακόμα πιο εύκολη και ενδιαφέρουσα.

Παλιά πόλη

Το Ναύπλιο έχει μία από τις ομορφότερες παλιές πόλεις της Ελλάδας! Στενά σοκάκια και παραδοσιακά σπίτια μεταφέρουν τους επισκέπτες σε μια άλλη εποχή. Όλη η παλιά πόλη ρυμοτομήθηκε την εποχή του Ιωάννη Καποδίστρια με σχεδιασμό του μηχανικού Σταμάτη Βούλγαρη. Η οδός Βασ. Κωνσταντίνου είναι ο πρώτος δρόμος που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα με τις κλασικές προδιαγραφές, μιας και ο Καποδίστριας ήθελε πόλεις και δρόμους με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Στην παλιά πόλη του Ναυπλίου υπάρχουν πολλά αξιοθέατα, μαγαζάκια με παραδοσιακά προϊόντα και τουριστικά ήδη , καφετέριες, εστιατόρια και ταβέρνες.

Μουσεία

Στο Ναύπλιο εκτός από τα διάφορα αρχαιολογικά μνημεία υπάρχουν και αρκετά ενδιαφέροντα μουσεία. Το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πλατεία Συντάγματος, το Πολεμικό Μουσείο που στεγάζεται στην 1η Σχολή Ευελπίδων, το Λαογραφικό Μουσείο και το Εκκλησιαστικό Μουσείο στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας αξίζουν τον χρόνο σας. Μπορείτε να επισκεφθείτε όμως και κάποιο από τα πιο ‘πρωτότυπα’, ιδιωτικά μουσεία που υπάρχουν στο Ναύπλιο όπως Μουσείο Αυτοκίνησης, το Μουσείο Ποτοποιίας, το Μουσείο Κομπολογιού και το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας ''Σταθμός''.

Εκκλησίες

Οι εκκλησίες ενός τόπου αποτελούν σίγουρα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του. Στο Ναύπλιο υπάρχουν υπέροχες εκκλησίες που μπορεί να επισκεφτεί κανείς και μέσα στα σοκάκια της Παλιάς πόλης αλλά και λίγο πιο έξω από το κέντρο της. Ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Σπυρίδωνας (όπου στην είσοδο του ναού δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας) και ο Ιερός Ναός Γενεσίου της Θεοτόκου είναι εκκλησίες που σίγουρα θα συναντήσετε στον δρόμο σας, ενώ περπατάτε στα στενάκια της πόλης. Επισκεφτείτε επίσης την Αγία Μονή στην Άρια Ναυπλίου και την Ευαγγελίστρια.
αξιοθεατα στο ναυπλιο - Carpe Diem Boutique Hotel

Παλαμήδι

«Όλα τα κάστρα κι αν χαθούν και όλα κι αν ρημάξουν, το Παλαμήδι το όμορφο Θεός να το φυλάει», λέει το δημοτικό τραγούδι. Το φρούριο του Παλαμηδίου βρίσκεται πάνω από την πόλη του Ναυπλίου, σε ύψος 216 μέτρων. Η κατασκευή του κάστρου διήρκησε από το 1687 έως το 1715 και έγινε από τους Βενετούς. Χρησίμευσε πολλές φορές ως οχυρό και θεωρούνταν απόρθητο κάστρο, κυριεύθηκε όμως από τους Τούρκους το 1715. Μέσα στο Παλαμήδι φυλακίστηκε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας . Μπορεί κανείς να το επισκεφτεί χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο ή ανεβαίνοντας τα 999 σκαλιά.
αξιοθεατα στο ναυπλιο - Carpe Diem Boutique Hotel

Μπούρτζι

Μπούρτζι ή Καστέλι (CastellodelloSoglio) για τους Ενετούς ή Θαλασσόπυργος κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821. Το Μπούρτζι είναι ένα μικρό οχυρωμένο νησάκι που βρίσκεται στο κόλπο του Ναυπλίου. Ο αρχιτέκτονας AntonioGambello ανέλαβε τις εργασίες για την κατασκευή του κάστρου. Από το 1715 το Μπούρτζι ανήκε στους Τούρκους, ενώ το 1822 η κυριότητα πέρασε στην Ελλάδα. Για πολλούς αιώνες υπήρξε σημαντικό κομμάτι της ευρύτερης οχύρωσης του Ναυπλίου, ενώ υπήρξε τόπος κατοικίας των δημίων της πόλης αλλά και πολυτελές ξενοδοχείο. Σήμερα μπορείτε να επισκεφθείτε το νησί με βαρκούλα από το λιμάνι του Ναυπλίου.
αξιοθεατα στο ναυπλιο - Carpe Diem Boutique Hotel

Πλατεία Συντάγματος

Σχεδόν στο κέντρο του Ναυπλίου θα βρείτε την πλατεία Συντάγματος με τα υπέροχα νεοκλασικά κτήρια και τη θέα στο Παλαμήδι. Η πλατεία περιστοιχίζεται από αρκετά ιστορικά κτήρια όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο, η παλιά βουλή, το ανάκτορο του Ιωάννη Καποδίστρια, το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Η πλατεία Συντάγματος είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για ξεκούραση μιας και εκεί υπάρχουν αρκετά καφέ και εστιατόρια. Η πλατεία Συντάγματος είναι ένα από τα αγαπημένα σημεία διασκέδασης των επισκεπτών αλλά και των ντόπιων κατοίκων.