Εμπειρίες

Εμπειρίες και δραστηριότητες στο Ναύπλιο που θα σας μείνουν αξέχαστες!

Παραλίες

Απολαύστε τα υπέροχα νερά στον Αργολικό κόλπο

Αν βρεθείτε στο Ναύπλιο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε κάποια από τις κοντινές παραλίες. Μέσα στην πόλη αλλά και στη γύρω περιοχή υπάρχουν υπέροχες παραλίες που θα σας χαρίσουν στιγμές χαλάρωσης κάτω από τον ελληνικό ήλιο. Η Αρβανιτιά που βρίσκεται μέσα στην πόλη, η κοντινή Καραθώνα, οι παραλίες του Τολού, αλλά και οι λίγο πιο μακρινές Κονδύλι και Κάντια θα σας αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Summer sports

Ευχάριστες στιγμές στην παραλία

Στις κοντινές παραλίες του Ναυπλίου τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιο θαλάσσιο σπορ. Μπορείτε να διασκεδάσετε κάνοντας θαλάσσιο σκι, Parasail, Jetski, wakeboard, ringos, banana, flyfish, windsurf, waterbicycleandcanoes. Επιλέξτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο και με απόλυτη ασφάλεια δοκιμάστε κάποια θαλάσσια δραστηριότητα.

Δρόμοι κρασιού

Οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου

Σε απόσταση περίπου 40 λεπτών από το Ναύπλιο βρίσκεται η Νεμέα, ένα από τα σημαντικότερα κέντρα παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα. Επισκεφθείτε την περιοχή και δοκιμάστε τοπικά κρασιά. Απολαύστε τις γνωστές σε ολόκληρο τον κόσμο ποικιλίες Αγιωργήτικό και Μοσχοφίλερο και κάντε ένα ταξίδι στον κόσμο του κρασιού. Μάθετε για την παράδοση του κρασιού και δείτε από κοντά τα στάδια της παραγωγής του.

Ποδηλασία

Φύγαμε για ορθοπεταλιές

Η ποδηλασία έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια αρκετούς οπαδούς. Στο Ναύπλιο μπορείτε να νοικιάσετε εύκολα ένα ποδήλατο από διάφορα σημεία της πόλης και να γνωρίσετε το Ναύπλιο με τον καλύτερο τρόπο. Αρκεί να έχετε μαζί την ταυτότητά σας, να κάνετε εγγραφή και μπορείτε να παραλάβετε το ποδήλατο. Περιηγηθείτε μέσα στην πόλη ή αν είστε αρκετά τολμηροί επισκεφθείτε κοντινά χωρια. Δεν θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα αφού οι βασικότερες περιοχές της περιοχής είναι επίπεδες, κατάλληλες για ξεκούραστες ποδηλατικές βόλτες.

Πεζοπορία

Φορέστε άνετα αθλητικά παπούτσια και ξεκινήστε

Οι λάτρεις της πεζοπορίας βρίσκονται στο κατάλληλο μέρος. Μέσα στην πόλη θα βρείτε μοναδικές διαδρομές, είτε χαζεύοντας στα σοκάκια της πόλης, είτε περπατώντας με θέα τη θάλασσα. Αν προτιμάτε διαδρομές στη φύση τότε επιλέξτε να περπατήσετε παραλιακά κάνοντας τον γύρω της Αρβανιτιάς φτάνοντας μέχρι της παραλία της Καραθώνας. Διαφορετικά γυρίστε όλη την πόλη και ανακαλύψτε τα μυστικά της. Φορέστε άνετα αθλητικά παπούτσια και ξεκινήστε!

Οικογενειακές διακοπές

Ιδανική πόλη για μικρούς και μεγάλους

Το Ναύπλιο ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές με μικρά παιδιά. Είναι κεντρική πόλη, σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα και εύκολα προσβάσιμη. Είναι ήσυχο μέρος, χωρίς φυσικά να λείπει η διασκέδαση. Στο Ναύπλιο υπάρχουν πολλές δραστηριότητες κατάλληλες για όλη την οικογένεια. Επισκεφθείτε όλοι μαζί τα αξιοθέατα και τους Αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, κάντε τα ψώνια σας και απολαύστε υπέροχα πιάτα σε κάποιο από τα δεκάδες ταβερνάκια της πόλης.