Ναύπλιο

Αγαπημένος προορισμός

Ναύπλιο

Βγαλμένο από παραμύθι!

Σας υποδεχόμαστε στο Ναύπλιο, μία ξεχωριστή πόλη που γοητεύει κάθε επισκέπτη! Η φυσική ομορφιά της περιοχής, ο πολιτισμός που είναι διάχυτος σε κάθε γωνιά , τα γραφικά σοκάκια και οι χαμογελαστοί άνθρωποι θα σας αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Στο Ναύπλιο εξάλλου κανείς δεν ήρθε μόνο μία φορά!

Η ιστορία της πόλης

Το Ναύπλιο ή Ανάπλι είναι η πρωτεύουσα του νομού Αργολίδας στην Πελοπόννησο. Είναι μια πόλη με σπουδαία ιστορική και πολιτιστική παράδοση. Σύμφωνα με τη μυθολογία το Ναύπλιο χτίστηκε από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα και της Αμυμώνης. Κατά τη διάρκεια της μυκηναϊκής περιόδου η πόλη υπήρξε μία από τις ισχυρότερες ναυτικές πόλεις – κράτη της Ελλάδας. Μέχρι τον 7ο αιώνα π.Χ. η πόλη ήταν αυτόνομη, ενώ στη συνέχεια κατακτήθηκε από το Άργος. Τον 10ο αιώνα μετά την επιδρομή την Αράβων καταστράφηκε ολοκληρωτικά, όμως έναν αιώνα μετά ‘ορθοπόδησε’ και αναδείχθηκε ως σημαντικό εμπορικό κέντρο. Ακόμα έναν αιώνα μετά η πόλη καταλήφθηκε από τους Βενετούς και το 1540 πέρασε στους Τούρκους, στη συνέχεια ξανά στου Βενετούς και το 1715 γι’ ακόμα μια φορά στους Τούρκους και απελευθερώθηκε οριστικά το 1822 με τη λήξη της επανάστασης. Το Ναύπλιο χωρίζεται στην Παλιά και Νέα πόλη. Η Νέα πόλη έχει τα χαρακτηριστικά μίας σύγχρονης πόλης με μεγάλους δρόμους, πολυκατοικίες και καταστήματα. Στην παλιά πόλη φυσάει παραδοσιακός αέρας με νεοκλασικά κτήρια και στενά σοκάκια.

Το Ναύπλιο σήμερα

Στις μέρες μας το Ναύπλιο αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό και προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Είναι μια πόλη που αξίζει να επισκεφθεί κανείς καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου αφού ανάλογα την περίοδο που θα βρεθείτε εκεί θα ανακαλύψετε διαφορετικά σημεία της πόλης που θα αγαπήσετε.

Πως θα φτάσετε

Το Ναύπλιο απέχει από την Αθήνα 144 χλμ. Είναι εύκολα προσβάσιμη πόλη για πολυήμερες ή ολιγοήμερες διακοπές, ακόμη και για μονοήμερες εκδρομές. Μπορείτε να φτάσετε στο Ναύπλιο με αυτοκίνητο, ακολουθώντας την εθνική οδό Αθηνών – Τριπόλεως, ή με λεωφορείο αφού καθημερινά πραγματοποιούνται τακτικά δρομολόγια από και προς την Αθήνα.

Νόστιμη κουζίνα

Στο Ναύπλιο αγαπάμε την καλή κουζίνα γι΄ αυτό και υπάρχουν δεκάδες επιλογές για φαγητό. Στα εστιατόρια και τις ταβέρνες της πόλης θα βρείτε νόστιμα πιάτα και τοπικές συνταγές. Προτείνουμε να δοκιμάσετε κοτόπουλο σχάρας με τηγανιτές πατάτες και σάλτσα λεμονιού και γκόγκες (παραδοσιακό, χειροποίητο ζυμαρικό με τριμμένη μυζήθρα).

Η γύρω περιοχή

Έχοντας ως αφετηρία σας το Ναύπλιο επισκεφτείτε ενδιαφέρουσες κοντινές περιοχές.

αξιοθεατα στο ναυπλιο - Carpe Diem Boutique Hotel

Μυκήνες

Οι Μυκήνες αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου. Η αρχαία πόλη ήταν χτισμένη σε στρατηγικό σημείο και ήταν κατοικημένη από το 2.500 π.Χ. ακόμα, αλλά την περίοδο 1600 – 1100 π.Χ. βρισκόταν στην απόλυτη ακμή της. Οι ανασκαφές στον χώρο ξεκίνησαν το 1874-1876 από τον Ερρίκο Σλήμαν, αλλά συνεχίζονται ακόμα και σήμερα. Στον Αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών μπορείτε να θαυμάσετε την Πύλη των Λεόντων, το Ανάκτορο, τους Θολωτούς τάφους και το Αρχαιολογικό Μουσείο.
αξιοθεατα στο ναυπλιο - Carpe Diem Boutique Hotel

Επίδαυρος

Το αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου είναι το ωραιότερο και το καλύτερα διατηρημένο θέατρο της Ελλάδας. Το Ασκληπιείο, ο χώρος που βρίσκεται το Θέατρο ήταν ένα από τα μεγάλα ιερά της Αρχαιότητας. Σταδιακά πραγματοποιούνταν αθλητικοί και καλλιτεχνικοί αγώνες, αλλά και αγώνες δράματος. Το Θέατρο δεν αναμορφώθηκε όπως άλλα Θέατρα της Ελλάδας γι’ αυτό και έχει διατηρηθεί η αυθεντική του μορφή. Στις μέρες μας λειτουργεί, με το φεστιβάλ Επιδαύρου να πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 12.000 θεατές.
αξιοθεατα στο ναυπλιο - Carpe Diem Boutique Hotel

Άργος

Σε απόσταση μόλις 11 χλμ από το Ναύπλιο βρίσκεται το Άργος, η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης. Το Άργος διαθέτει αρκετά αξιοθέατα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, όπως το Αρχαίο Θέατρο με την καταπληκτική ακουστική, ο Λόφος Ασπίδος και το Κάστρο της Λάρισας με την υπέροχη θέα στην πόλη. Ο Ναός του πολιούχου Αγίου Πέτρου βρίσκεται στην κεντρική πλατεία και παραμένει ανοιχτός πολλές ώρες της ημέρας. Στο Άργος υπάρχουν επίσης αρκετά καταστήματα όπου μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας, αλλά και μοντέρνα καφέ που δημιουργούν ευχάριστη διάθεση.